Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z kuskusem"
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 313
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 464
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 313
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 464
Składniki
Kuskus zalej wrzątkiem (100 ml) z łyżką oleju. Odstaw na 15 min. Pokrój w kostkę słoninę, 2 obrane cebule i 6 ząbków czosnku. Przesmaż na 2 łyżkach oleju.
Suszone grzyby namocz, osącz i posiekaj. Oczyść marchewkę i pietruszkę, pokrój drobno. wrzuć na patelnię ze słoniną, smaż ok. 10 minut. Połącz z mięsem i kuskusem. Dopraw solą oraz pieprzem.
Sparz liście kapusty, rozłóż farsz, zwiń gołąbki. Gotuj na parze 20 min. Ziemniaki pokrój, usmaż na oleju. Posiekaj resztę cebuli i czosnku. Usmaż na 2 łyżkach oleju, dodaj pomidory. Duś 15 min. Sos dopraw solą i pieprzem. Polej gołąbki i ziemniaki.
porcje, czas ok. 110 min; porcja – 530 kcal, cena 4,50 zł.Źródło: Świat kobiety