Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grecka musaka cukiniowa"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 159
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 207
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 159
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 207
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 350
Cukinie pokrój w plastry, oprósz solą i odstaw.
Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso i smaż kilka minut.
Po chwili dołóż pomidory oraz koncentrat i całość duś około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Posyp go słodką papryką, oregano, solą, pieprzem i cynamonem.
W rondelku rozpuść masło. Wsyp mąkę, wlej mleko i mieszaj, aż masa zgęstnieje. Zdejmij ją z kuchenki, po czym połącz z żółtym serem, jajkiem i przyprawami.
W dużym naczyniu żaroodpornym ułóż naprzemiennie, aż do wyczerpania składników: warstwy cukinii z masą mięsną. Wierzch posmaruj równo sosem beszamelowym.
Wstaw przygotowaną musakę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 40 minut. Gotową pokrój jak ciasto i podawaj.Źródło: Super TV