Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grejpfrutowe tiramisu z sosem"
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22724
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 5069
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22724
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 5069
Składniki
ok. 25 minut
Grejpfruty sparzyć, polewając wrzącą wodą, wytrzeć do sucha, obrać ze skórki i dokładnie usunąć białą wewnętrzną warstwę. Z miąższu powycinać cienkie cząstki. Z pozostałych części owoców wycisnąć sok. Wymieszać go z syropem z agawy.
Biszkopty ułożyć na spodzie kwadratowej formy (o wymiarach 17x27 cm). Na warstwie biszkoptów rozłożyć połowę cząstek grejpfruta. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, odstawić do spęcznienia.
Serek mascarpone utrzeć z twarogiem, cukrem wanilinowym i 8 dag cukru. Śmietanę mocno podgrzać, rozpuścić w niej spęczniałą żelatynę. Przestudzić i ostrożnie wymieszać z masą serową. Wylać ją na przygotowany spód. Wstawić do lodówki na godzinę – do stężenia.
Sok grejpfrutowy wymieszać z syropem z agawy i z pozostałymi cząstkami grejpfrutów. Dodać pozostały cukier i zagotować. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody. Schłodzone tiramisu oprószyć kakao. Pokroić na porcje. Serwować z przygotowanym sosem grejpfrutowym.Źródło: Życie na gorąco