Do góry

Desery Przepis na:

Groch z kapustą i grzybami

Groch z kapustą i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Groch z kapustą i grzybami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby namocz na noc, drobno pokrój. Kapustę pokrój, zalej wywarem z grzybów, dolej trochę wody, włóż grzyby i ugotuj (około 30 minut). Oddzielnie ugotuj groch. Cebulę pokrój i zrumień na oleju.

  2. Kapustę odparuj. Włóż groch, cebulę z tłuszczem i wymieszaj. Jeśli jest za gęsta, dolej trochę sosu z gotowania kapusty. Przypraw solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem. Danie możesz przygotować 2-3 dni przed kolacją.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń