Do góry

Desery Przepis na:

Gruszki na masie twarożkowej

Gruszki na masie twarożkowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Gruszki na masie twarożkowej"

Składniki

  • op. ciasta francuskiego
  • 4 gruszki
  • 25 dag twarożku śmietankowego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • olejek śmietankowy
  • jajko
  • polewa czekoladowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Marta Pedo z Kroczyna

  2. Gruszki obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Twarożek śmietankowy utrzyj z cukrem pudrem i kilkoma kroplami olejku śmietankowego. Napełnij gruszki. Ciasto rozłóż, pokrój na osiem prostokątów. Na każdym ułóż gruszkę nadzieniem do dołu.

  3. Ciastka posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25 minut w temp. 200°C. Polewę czekoladową przygotuj wg instrukcji, polej ciastka.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń