Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gruszki na migdałowym posłaniu"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 842
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9249
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 842
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9249
Składniki
Gruszki cienko obierz, od spodu wytnij gniazda nasienne. Włóż do garnka. Wlej wino i ok. 100 ml wody. Dodaj miód, anyż, sok z cytryny. Gotuj 2-3 minuty. Zdejmij z ognia. Owoce wystudź w zalewie. Ciasto rozwiń, zostaw w pokojowej temperaturze, by rozmarzło.
Proszek budyniowy rozprowadź w 100 ml mleka. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Wymieszaj ją z likierem oraz mielonymi migdałami.
Ciasto równo rozwałkuj. Przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Na placku rozsmaruj budyń i ułóż gruszki z zalewy. Brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25 minut w 200°C. Oprósz cukrem pudrem. Udekoruj np. gwiazdkami anyżu z zalewy.Źródło: Naj