Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w chrupiącym cieście"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 44
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 44
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Czas przygotowania 75 minut. Cena sztuki ok. 1,80 zł.
Wartość odżywcza sztuki 500 kcal Białko 7 g/Tłuszcz 26 g/Węglowodany 58 g
Do miski wsypujemy mąkę, cukier i cukier waniliowy, mieszamy. Dodajemy pokrojone w kawałki masło, jajko i odrobinę wody, wyrabiamy ok. 10 minut, żeby dobrze się połączyły. Ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na grubość 0,5 cm i kroimy w paski szerokości 1,5 cm.
Gruszki obieramy ze skórki, ale zostawiamy ogonki. Owoce dokładnie okręcamy paskami. Z pozostałego ciasta formujemy listki i doklejamy przy ogonkach. Gruszki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30–40 minut w 200oC.
Po wyjęciu z piekarnika gruszki pozostawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem możemy polać odrobiną miodu.Źródło: Rewia