Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gruszki w cieście francuskim"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 55
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 99
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 55
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 99
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Składniki
1Ciasto francuskie rozmrażaj 20-25 minut w pokojowej temperaturze. W garnku zagotuj wodę z cukrem oraz sokiem z cytryny.
2Gruszki obierz, odetnij spody, aby stabilnie stały. Ostrożnie wydrąż środki. Poproś, by dziecko wbiło w każdą gruszkę po kilka goździków, następnie włóż je do wrzącej wody i gotuj 20 minut, wyjmij, przestudź. Płaty francuskiego ciasta potnij w cienkie paseczki. Maluch może owinąć nimi przygotowane gruszki. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp cukrem.
3Owoce ustaw na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz je przez 20-25 minut. Po wystudzeniu ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj