Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gruszki w sosie czekoladowym"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 56
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 193
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 398
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 56
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 193
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 398
Składniki
Do wina dajemy cukier, goździki, korę cynamonu, ziarenka wyskrobane z laski wanilii. Gruszki obieramy, pozostawiając ogonek. Gniazda nasienne wydrążamy od spodu. Owoce wkładamy do wina. Gotujemy 10–15 minut na maleńkim ogniu. Wyjmujemy.
Śmietankę kremówkę doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy połamaną na kawałki czekoladę. Mieszając, by czekolada się rozpuściła, gotujemy 1 minutę. Zdejmujemy z ognia.
Do sosu czekoladowego wlewamy likier (lub koniak). Gruszki polewamy gorącym sosem czekoladowym. Deser można podać z lodami, posypać płatkami migdałowymi, orzechami, żurawiną itp.
Wartość odżywcza jednej sztuki 287 kcal Białko 8,7 g/Tłuszcz 31 g/Węglowodany 65 g.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej sztuki 3 zł.Źródło: Rewia