Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 119
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 577
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 119
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 577
Składniki
Wymieszaj wszystkie na ciasto i zagnieć. Wstaw do lodówki na 30 min. Nastaw piekarnik na ok. 190o C.
Rozdrobniony szpinak usmaż na maśle z dodatkiem czosnku i soli. Pokrój marchewkę i podduś na maśle z dodatkiem chili. Ugotuj kaszę o 5 min krócej niż mówi instrukcja. Do wody dodaj łyżkę masła.
Wysmaruj formę tłuszczem. Wyłóż dokładnie ciastem, najpierw połóż szpinak wymieszany z ricottą, na to kaszę, a na wierzch marchewkę wymieszaną z resztką serka.
Przykryj ciastem. Piecz 50 min.Źródło: Na żywo