Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowy przysmak z ziemniakami"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 57
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 57
Składniki
Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w talarki. Ułóż je płasko na blaszce wyłożonej pergaminem i posyp solą i pieprzem. Skrop olejem, przykryj folią aluminiową i piecz w 180oC przez 20 minut.
Cebulę pokrój w krążki. Podsmaż na oleju. Dołóż plasterki polędwiczki lub mięso mielone. Po ok. 5 minutach dopraw przyprawami. Zdejmij z patelni. Boczniaki pokrój, podduś z masłem na tej samej patelni. Posól i popieprz. Dodaj mięso i pomidory.
Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem. Układaj po warstwie ziemniaków i mięsa z dodatkami. Na wierzchu posyp grubą warstwą sera i zapiecz 15 minut.Źródło: Naj