Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 3,30 zł
Namoczoną przez noc fasolę gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek drobno siekamy, papryki czyścimy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, ziemniaki obieramy i też kroimy w kostkę.
W dużym rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, przesmażamy. Dodajemy umyte, obrane, grubo pokrojone pieczarki i paprykę, chwilę smażymy na dużym ogniu, po czym płomień zmniejszamy. Przykrywamy i dusimy 10-15 minut.
Na koniec dodajemy ziemniaki, fasolę, koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy, mieszamy. Dusimy na małym ogniu jeszcze 30 minut, podlewając wodą, jeśli płynu będzie za mało.
Wartość odżywcza jednej porcji 136 kcal Białko 10,5 g/Tłuszcz 5 g/Węglowodany 27,5 gŹródło: Rewia