Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz warzywny z kiełbasą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Składniki
Papryki umyj, wytrzyj. Rozetnij na pół i usuń środki z pestkami. Miąższ pokrój w nieco większą kostkę. Cukinię umyj, wytrzyj. Odetnij końce, a resztę pokrój w kos- teczkę. Obierz i posiekaj cebulę.
Kiełbasę pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Wrzuć cebulę. Mieszając od czasu do czasu, smaż, aż stanie się chrupiąca. Wówczas przełóż ją do garnka, a na tłuszcz na patelni wrzuć cebulę. Mieszając, zeszklij.
Dodaj paprykę. Oprósz solą i pieprzem. Smaż 5 min, mieszając od czasu do czasu. Dołóż cukinię. Smaż jeszcze 3 min i wszystkie dodaj do kiełbasy. Wlej przecier pomidorowy. Zmniejsz ogień i duś ok. 5 min.
Obierz i przeciśnij przez praskę czosnek. Oczyść z pesteczek papryczkę chili, posiekaj ją drobno i razem z czosnkiem dodaj do gulaszu. Ew. przypraw.
W garnku zagotuj posoloną wodę. Wsyp makaron i ugotuj na półmiękko. Odcedź. Bazylię opłucz, listki poodrywaj od gałązek, posiekaj.
Przed podaniem makaron wymieszaj z gulaszem. Posyp bazylią. Potrawę podawaj z kleksem jogurtu naturalnego.Źródło: Tina