Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,20 zł.
Namoczoną przez noc w wodzie fasolę gotujemy do miękkości i odcedzamy.
Cebulę i czosnek drobno siekamy, papryki czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Także w kostkę kroimy obrane ziemniaki. Pieczarki obieramy i tniemy na większe kawałki.
Cebulę i czosnek szklimy na tłuszczu, dorzucamy pieczarki, ogień zmniejszamy i dusimy pod przykryciem 15 minut. Dodajemy ziemniaki, fasolę, koncentrat pomidorowy oraz wszystkie przyprawy i zioła. Mieszamy i dusimy na małym ogniu jeszcze 30 minut, dolewając, jeśli trzeba, wody.
Wartość odżywcza jednej porcji 185 kcal Białko 13,3 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 45 gŹródło: Rewia