Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłecznik ucierany z Polesia Lubelskiego"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
W mikserze ucieraj parę minut jajka z cukrem. W misce wymieszaj mąki z proszkiem i dodaj je do jajek. Cały czas ucierając, dodaj masło oraz esencję waniliową. Dno formy z kominem wyłóż papierem do pieczenia, włóż wkładkę z kominem. Części bez papieru natłuść masłem. Wlej ciasto.
Jabłka obierz, pokrój w plasterki (bez łusek). Ułóż dookoła na cieście. Piecz w temp. 180oC przez 45 min. Gotowe ciasto posyp np. cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety