Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik włoski

Jabłecznik włoski

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 585

Dodano:

Odsłon: 1084

Bardzo łatwe ciasto

Składniki

  • 6 jabłek
  • 1 szklanka cukru
  • Rodzynki
  • 2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jabłecznik włoski

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać,pokroić w kostkę, dodać rodzynki, zasypać cukrem i odstawić na godzinę.

  2. Dodać jajka,mąkę,sodę,proszek do pieczenia i wszystko dokladnie wymieszać. Przełożyc na blaszkę i piec do tzw. suchego patyczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 23 listopada 2018 Tez robię taki placek tylko u nas nazywa się Bakalino. Pyszny i ekspresowy w wykonaniu, bo jak się nie odczeka tej godziny to też się nic nie dzieje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń