Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłecznik z budyniem"
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1530
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 113
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 80
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1530
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 113
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 80
Składniki
Jajka z cukrem i cukrem wanilinowym ubijać w ciepłej kąpieli wodnej, aż masa będzie puszysta i jasnokremowa. Zdjąć z ognia, ubijać chwilę, by przestygła. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypywać porcjami do masy jajecznej. Dodać pokrojone w kosteczkę jabłka.
Blachę wyłożyć pergaminem. Przelać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec 30 minut.
Proszek budyniowy wymieszać z 50 ml mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać rozrobiony budyń, gotować do zgęstnienia. Wystudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem. Wymieszać z rumem.
Krem rozsmarować na biszkopcie z jabłkami. Zrobić polewę: śmietanę podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę. Kiedy polewa wystygnie, rozsmarować ją na wierzchu ciasta.Źródło: Życie na gorąco