Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłecznik z budyniem"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 48
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1778
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 48
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1778
Składniki
90 min • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 12 porcji.
Zagniatam ciasto, dzielę na dwie nierówne części. Większą część ciasta rozwałkowuję na blaszkę.
Jabłka kroję w dość duże plastry i układam na cieście. Posypuję je cukrem waniliowym. Budynie gotuję na mleku z cukrem.
Dodaję do nich masło. Gorącym budyniem zalewam jabłka. Przykrywam drugą częścią ciasta. Piekę 55 min. Zimne posypuję pudrem.Źródło: Kobieta i życie