Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto. Na kruchym cieście, z owocami. Można do niego przemycić otręby, kurkumę, płatki owsiane, siemię lniane. Masa zdrowia w deserze :D
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Przesianą mąkę wymieszałem z proszkiem do pieczenia, wkroiłem masło, wbiłem jajko i 3 żółtka. Z podanych składników zagniotłem ciasto, podzieliłem na dwie części i schowałem na pół godziny do lodówki.
Po 30 minutach połowę ciasta wyłożyłem na blaszkę, ponakłuwałem widelcem i podpiekłem 20 minut w 180 stopniach.
Jabłka obrałem, wykroiłem gniazda nasienne i pokroiłem na ósemki. Budynie z rozpuściłem w szklance mleka i dodałem 4 łyżki cukru. Pozostałe dwie szklanki mleka zagotowałem z garstką rodzynek i wlałem rozrobiony budyń. Gotowałem mieszając aż zgęstnienia.
Na podpieczone ciasto ułożyłem pokrojone jabłka i zalałem je masą budyniową. Budyń przykryłem drugą połową ciasta. Piekłem około 45 minut w 180 stopniach.