Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pyszne super szybkie robię na każdą imprezę w domu i wszystkim smakuje :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 842
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 842
Składniki
Obieramy i kroimy jabłka. Podsmażamy na małej ilości masła. Mozna dodać rodzynki jak ktoś lubi. Posypać cynamonem. Zagnieść składniki na ciasto w misce. Będzie miało konsystencja kruszonki. Ja robie w tortownicy o średnic 26 cm. Wykładam papierem do pieczenia. Wsypujemy połowę ciasta i lekko ugniatamy palcem. Kładziemy jabłka. Na jabłka kruszymy pozostałe ciasto. Ja daję mało na spód a dużo na górę bo lubimy kruszonkę :) Pieczemy 1 godzinę w 180 C. Można posypać cukrem pudrem.
Jeśli używam jabłek ze słoika (kupne) to nie słodzę lub gdy jabłka są słodkie. Można dosłodzić ale trzeba pamiętać że ciasto wychodzi słodkie więc jabłka mogą zostać kwaskowe. Jak kto woli :)