Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłecznik z niespodzianką"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Składniki
65 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 14 porcji.
Mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. jajka i posiekaną margarynę zagniatam w gładkie ciasto. Większą częścią wylepiam blaszkę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piekę 15 min w 180°C. Drugą część kładę do zamrażalnika.
Jabłka obieram, kroję na pół, usuwam nasiona i układam jak łódki na podpieczonym cieście. W dziurki wkładam powidła. 3 opakownia budyniu gotuję w litrze mleka. Gorący budyń wylewam na jabłka. Ciasto wyjmuję z zamrażalnika i trę na tarce o du żych oczkach. Piekę 30 minut w temperaturze 170°C.Źródło: Kobieta i życie