Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłecznik z pianką kokosową"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 354
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 354
Składniki
Ciasto: podane zagnieć na gładkie ciasto. Podziel na dwie części (2/3 i 1/3). Oddzielnie owiń folią spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Dno tortownicy (śr. 24-26 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Na tarce zetrzyj większą cześć ciasta. Wyłóż mus jabłkowy, rozsmaruj.
Białka ubij ze szczyptą soli, dodając stopniowo cukier puder i budyń. Wsyp wiórki kokosowe, wymieszaj. Piankę rozsmaruj na jabłkach. Na wierzch zetrzyj pozostałe schłodzone ciasto. Piecz 50 minut w temp. 180°C.
Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,70 zł
Jeśli nie masz gotowego musu jabłkowego, przygotuj go ze świeżych jabłek: zetrzyj je na tarce i podduś z niewielką ilością cukru i wody. Posyp cynamonem i ew. dodaj skórkę pomarańczową.Źródło: Chwila dla Ciebie