Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłka w cieście"
Polecam.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 798
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 798
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 44
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w plastry. Do mąki dodaj żółtka (zachowaj białka), szczyptę soli, cukier i taką ilość wody, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
Białka ubij na sztywno i dodaj do ciasta delikatnie mieszając. Przygotowane jabłka maczaj w cieście i posyp płatkami migdałowymi. Jabłka w cieście smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach.
Podawaj oprószone cynamonem. Możesz dodatkowo udekorować, przekłuwając jabłka laskami cynamonu. Można także serwować z dżemem. Czas przygotowania: 40 minut 100 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień