Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w cieście francuskiem
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić na plastry i wydrążyć gniazda nasienne za pomocą kieliszka lub plastikowego korka. Płat ciasta francuskiego rozwinąć i pociąć na paski. ( z jednego ciasta wychodzi ok. 17 sztuk). Plastry jabłek owinąć ciastem francuskiem, przewlec przez otwór po gnieździe nasiennym. Odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować krążki jajkiem rozmąconym z mlekiem, posypujemy cynamonem oraz cukrem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy około 15 minut. Gotowe możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego!