Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 2 łyżeczki cukru.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 519
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 519
Składniki
Do przesianej na stolnicy mąki dodać dobrze schłodzoną margarynę, proszek, cukier, sól i posiekać nożem, aby nie było grudek.
Dodać żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto.
Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć na dno wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blachy.
Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki. Wyłożyć na ciasto.
Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na jabłka.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 50 minut do godziny.