Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłka z migdałami"
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 502
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 44
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 502
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 44
Składniki
Jabłka umyj i dokładnie osusz. Usuń ogonki, a w ich miejsce wbij patyczki do szaszłyków. Cukier rozpuść w 110 ml wody. Dodaj masło, melasę i gotuj, aż masa toffi osiągnie 170°C.
Zdejmij z ognia. Zanurz w niej jabłka, a potem obtocz je płatkach migdałowych uprażonych uprzednio na zloty kolor na suchej patelni. Ułóż na papierze do pieczenia i pozostaw do stężenia.
Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14