Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłkowa tarta"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 64
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 64
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Przepisa przysłała Sandra Siebert z Lubonia
Schłodzonym ciastem wyłóż dno i boki formy uprzednio wyścielonej papierem do pieczenia.
Jabłka obierz, pokrój w ćwiartki. Usuń gniazda nasienne, ponacinaj wzdłuż wypukłe strony cząstek. Ułóż owoce ściśle na ponakłuwanym widelcem cieście. Skrop sokiem. Piecz w 190oC ok. 20 min.
Jajka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i śmietaną. Dodaj nieco cynamonu. Masę wylej na podpieczony spód i piecz dalej do zarumienienia się wierzchu (około 25 minut).
czas przygotowania 55 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie