Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłkowa zebra"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 490
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1325
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 490
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1325
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Tokarz z Ptaszkowej</strong>
Margarynę stop, ostudź. Dodaj mleko i cukier puder, zmiksuj, dodając jajka. Mąkę, budynie i proszek przesiej, dodaj do ciasta, ucierając. 1/3 ciasta wymieszaj z kakao, resztę połącz z rodzynkami. Do tortownicy wlej ciasto ciemne, na nie jasne.
Jabłko pokrój, posyp cynamonem i mąką. Truskawki posyp mąką. Owoce lekko wbij w ciasto. Piecz 45 min w 180°C. Kruszonka: zagnieć, schłodź. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach na folię, chłodź 15 min. Kruszonką posyp ciasto, piecz 30 min.Źródło: Chwila dla Ciebie