Do góry

Desery Przepis na:

Jabłkowe muffinki

Jabłkowe muffinki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Jabłkowe muffinki"

Składniki

  • 35 dag mąki
  • 2 duże jabłka
  • 1 jajko
  • 15 dag cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 10 dag masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cynamon. Na kruszonkę: 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki ziaren słonecznika
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło stopić. Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Zmiksować z jajkami, mlekiem, ostudzonym masłem. Zmieszać z jabłkami i szczyptą cynamonu.

  2. Zagnieść mąkę z cukrem i masłem na kruszonkę. Foremki do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Napełnić ciastem do wysokości 3/4. Posypać kruszonką i ziarnami słonecznika. Piec ok. 15-20 minut w temp. 180°C.

  3. ok. 25 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń