Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jaglane placki z jabłkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
35 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 70 gr • Przepis na 3-4 porcje
Kaszę przepłukuję wodą, zalewam wrzątkiem, gotuję do miękkości, studzę.
Do kaszy wbijam jajka, dodaję jogurt, cukier wanilinowy i mąkę. Mieszam dokładnie łyżką na jednolitą masę.
Jabłko obieram, usuwam gniazdo nasienne. Miąższ kroję w ósemki, a następnie w plasterki. Mieszam z ciastem.
Smażę placki na niewielkiej ilości oleju z obu stron na rumiano. Podaję posypane cukrem pudrem i rodzynkami, z dodatkiem jogurtu.
Aleksandra Szoda z PorajowaŹródło: Kobieta i życie