Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jagodzianka z malinami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 495
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 495
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do ucieranej masy. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami wsyp do ciasta.
Dolej lemoniadę, wymieszaj całość mikserem. Białka ubij, domieszaj do ciasta. Następnie zagnieć kruszonki.
Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj 1/3 ciasta. Rozłóż jagody i przykryj je resztą ciasta. Wierzch posyp malinami oraz kruszonką. Piecz ok. 45 minut w temperaturze 180 st.Źródło: Tina