Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka faszerowane: pastą z awokado, musztardą, borówkami"
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4771
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 212
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4771
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 212
Składniki
ok. 40 minut • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 3,80 zł • Przepis dla 6 osób
Jaja ugotuj na twardo, zalej zimną wodą. Obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Żółtka wyjmij i rozdziel na dwie części. Zrób trzy rodzaje farszy.
Farsz z awokado: Zmiksuj na gładki mus połowę żółtek, obrane i pokrojone awokado, czosnek, parmezan, osuszone listki szpinaku, oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Mus przełóż do szprycy cukierniczej i napełnij nim cztery połówki białek, tworząc spiralki.
Farsz z kurkumą: Utrzyj na jednolitą masę drugą połowę żółtek wraz z musztardą, kurkumą i majonezem (lub gęstą kwaśną śmietaną). Dopraw do smaku solą i pieprzem. Farszem napełnij kolejne cztery połówki białek.
Farsz z borówkami: Kremowy twarożek wymieszaj z borówkami (mogą być z konfitury) i zmiksuj. Jeśli chcesz, żeby nadzienie miało intensywny różowy kolor, możesz dolać łyżkę koncentratu barszczu. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ewentualnie szczyptą ostrej papryki. Nadzieniem napełnij pozostałe białka.
Jajka podawaj na sałacie, ozdobione listkami świeżych ziół (natka, koperek, bazylia).Źródło: Kobieta i życie