Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka nadziewane pieczarkami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
30 min • Porcja ok. 120 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis na 7 porcji.
Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram. Przecinam, wyjmuję żółtka i rozgniatam je widelcem. Pieczarki i cebulę kroję w kosteczkę i podsmażam na oleju. Natkę siekam.
Do żółtek dodaję ostudzone pieczarki, natkę, musztardę, łyżkę majonezu, doprawiam solą, pieprzem i papryką. Mieszam.
Farsz nakładam do białek i kładę na nim po ok. pół łyżeczki majonezu, posypuję natką i startymi rzodkiewkami. Serwuję z wędlinami i pieczywem.
Idealne na świąteczne śniadanie w rodzinnym gronie. Bernadeta Potocka z JasłaŹródło: Kobieta i życie