Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka smażone w skorupkach"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 119
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 119
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Tradycyjna i prosta przekąska, w sam raz dla gości
Jajka ugotuj na twardo. By nie pękały, nakłuj skorupki na szerszym końcu. Ostudź i osusz. Ostrym nożem przetnij na pół. Wydrąż, nie uszkadzając skorupek.
Białka i żółtka drobno posiekaj, rozgnieć widelcem. Wymieszaj z dwiema łyżkami miękkiego masła i szczypiorkiem. Przypraw solą i pieprzem.
Masę jajeczną nałóż do skorupek, posyp bułką tartą. Resztę masła roztop na patelni, połówki jajek ułóż bułką tartą do spodu. Przykryj i trzymaj na ogniu przez kilka minut. Podawaj na ciepło.Źródło: Świat kobiety