Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1077
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 152
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1077
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 152
Składniki
Surowe jajka włóż do zimnej osolonej wody (dzięki temu nie pękną) i ugotuj na twardo. Po ostudzeniu obierz ze skorupek i przekrój na połówki.
Ostrożnie wyjmij żółtka i wymieszaj je z majonezem, szczyptą soli i pieprzu.
Plastry łososia skrop sokiem z cytryny i rozgnieć widelcem na miazgę. Dodaj do masy żółtkowej i zmiksuj przy pomocy blendera.
Powstałą pastę włóż do rękawa cukierniczego lub specjalnej szprycy z ozdobnymi końcówkami. Delikatnie wyciśnij ją do jajek.
Wierzch udekoruj plasterkami oliwek, paseczkami papryki i szczypiorkiem. Potrawę serwuj np. ze świeżą bagietką.
Czas: 40 min. 1 porcja = 320 kcal.Źródło: Kurier TV