Do góry

Desery Przepis na:

Jajka z farszem

Jajka z farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Jajka z farszem"

Składniki

  • 10 jajek
  • 50 dag wędzonego łososia w plastrach
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka soku z cytryny; dekoracja:
  • kilka oliwek zielonych i czarnych
  • kawałek papryki czerwonej
  • cienki szczypiorek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Surowe jajka włóż do zimnej osolonej wody (dzięki temu nie pękną) i ugotuj na twardo. Po ostudzeniu obierz ze skorupek i przekrój na połówki.

  2. Ostrożnie wyjmij żółtka i wymieszaj je z majonezem, szczyptą soli i pieprzu.

  3. Plastry łososia skrop sokiem z cytryny i rozgnieć widelcem na miazgę. Dodaj do masy żółtkowej i zmiksuj przy pomocy blendera.

  4. Powstałą pastę włóż do rękawa cukierniczego lub specjalnej szprycy z ozdobnymi końcówkami. Delikatnie wyciśnij ją do jajek.

  5. Wierzch udekoruj plasterkami oliwek, paseczkami papryki i szczypiorkiem. Potrawę serwuj np. ze świeżą bagietką.

  6. Czas: 40 min. 1 porcja = 320 kcal.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń