Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka ze szpinakiem"
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 20
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1023
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 336
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 20
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1023
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 336
Składniki
W wiosennych barwach, z witaminami i bardzo smakowite! Aneta Palka ze Słupska
Jajka gotuję na twardo i obieram ze skorupek. Następnie kroję na pół i wyjmuję żółtka.
Szpinak rozmrażam na patelni. Czosnek przeciskam przez praskę i dodaję do szpinaku. Następnie dodaję śmietanę oraz sól i pieprz. Wszystko razem mieszam, podsmażam i odstawiam do ostudzenia.
Żółtka rozdrabniam widelcem, dodaję szpinak i całość mieszam.
Połówki jajek napełniam przygotowanym farszem. Ser ścieram na tarce o drobnych oczkach i posypuję nim jajka.
30 min • Porcja 115 kcal • Koszt ok. 1,10 zl • Przepis na 5 porcji.Źródło: Kobieta i życie