Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarski pasztet z soczewicy"
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6800
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 147
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6800
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 147
Składniki
? Przepłukaną soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku.
Do drugiego garnka włóż marchew i selera. Zalej wodą, dosyp przyprawy i ugotuj.
Miękkie warzywa zmiel w maszynce z podsmażonymi na oleju pieczarkami, szalotką i czosnkiem. Wymieszaj z soczewicą, jajkami, solą, pieprzem i włóż do formy.
Piecz pasztet około 20 minut w 180°C.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax