Do góry

Desery Przepis na:

Jarski pasztet z soczewicy

Jarski pasztet z soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Jarski pasztet z soczewicy"

Składniki

  • szklanka zielonej soczewicy
  • pół szklanki czerwonej soczewicy
  • pół selera
  • 2 marchewki
  • 4 pieczarki
  • 3 szalotki
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • olej
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. ? Przepłukaną soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku.

  2. Do drugiego garnka włóż marchew i selera. Zalej wodą, dosyp przyprawy i ugotuj.

  3. Miękkie warzywa zmiel w maszynce z podsmażonymi na oleju pieczarkami, szalotką i czosnkiem. Wymieszaj z soczewicą, jajkami, solą, pieprzem i włóż do formy.

  4. Piecz pasztet około 20 minut w 180°C.

  5. Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średnie.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń