Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarski półmisek"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Smak wiosny!
Odsłon: 692
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 685
Szybka i smaczna
Odsłon: 11246
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 308
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Smak wiosny!
Odsłon: 692
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 685
Szybka i smaczna
Odsłon: 11246
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 308
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz dokładnie pod bieżącą wodą. Przekrój je na połówki, a następnie na ćwiartki. Pozostaw w naczyniu z wodą, aby nie ściemniały.
Oczyść starannie i obierz seler oraz obydwie cebule. Cebule pokrój w dość grube półplasterki, seler na nieco mniejsze kawałki.
Papryki (czerwoną i zieloną) umyj pod bieżącą wodą, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Pokrój na niewielkie cząstki.
czas ok. 45 min; porcja – 180 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety