Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarskie knysze drożdżowe"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Ciasto wyjmij z opa kowania, rozwiń. Kapustę posiekaj, ugotuj w?niewielkiej ilości wody, odciśnij. Poszatkuj cebule i?przesmaż na?oleju. Dodaj kapustę oraz sól i pieprz do smaku. Duś razem pod przykryciem przez 15 minut.
Z ciasta wykrawaj placki. Na?środek każdego nałóż farsz. Sklejaj brzegi, formując duże pierogi lub bułeczki. Ułóż na?blasze i?zostaw do?wyrośnięcia. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Wstaw do?piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz 30-35 minut.Źródło: Świat kobiety