Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jelonki lukrowane"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 271
Polecam.
Odsłon: 745
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36284
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 421
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 271
Polecam.
Odsłon: 745
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36284
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 421
Składniki
Zagnieć ciasto z masła, 75 g cukru pudru, cynamonu, żółtka i mąki. Zawiń w folię i włóż na 30 minut do lodówki. Rozwałkuj na 3 mm i wytnij foremką jelonki (lub inne zwierzątka).
Ułóż ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 8-10 minut w temp. 175 st. C, następnie ostudź.
Resztę cukru pudru rozpuść w 2-3 łyżkach soku z cytryny, z czego 1/3 przełóż do torebki z uciętym rogiem (lub szprycy do dekoracji). Resztę lukru wymieszaj z kakao i pozostałym sokiem. Posmaruj brązowym lukrem jelonki. Z białego lukru, wyciskając go z torebki, zrób obramowanie i kropeczki.Źródło: Olivia