Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jesienna tarta z jabłkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Mąkę przesiej do miski i połącz z posiekanym masłem, solą i cukrem. Utrzyj z żółtkiem. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny.
Formę do tarty wysmaruj masłem, wylep ciastem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 15 minut.
Pokrojone w plastry jabłka rozłóż na cieście.
Zalej masą z roztrzepanych jajek, połączonych z kremówką i cukrem.
Ponownie wstaw do piekarnika na kwadrans. Gotową posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax