Do góry

Desery Przepis na:

Jeżynowa mozaika

Jeżynowa mozaika

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1895

Dodano:

Odsłon: 472

Ciasto zachwyca i kusi wyglądem i smakiem! Wyborne!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Jeżynowa mozaika

Przygotowanie

  1. Ciasto: Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka wymieszane z wodą, na końcu wsypać mąki wymieszane z kawą i proszkiem do pieczenia. Upiec w tortownicy o średnicy 22 cm ok. 20 minut.

  2. Masa śmietanowa: Śmietankę ubijamy na sztywno. Jeżyny myjemy i miksujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wrzątku, studzimy i gdy będzie zaczynać tężeć mieszamy ze śmietanką. Na końcu dodajemy jeżyny.

  3. Masa brzoskwiniowa: Dżem miksujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wrzątku, studzimy i zimną wlewamy do dżemu odkładamy do lekkiego tężenia. Galaretka kawowa: We wrzątku rozpuszczamy kawę, żelatynę i słodzimy. Odkładamy.

  4. Przełożenie: Ciasto- masa śmietankowa- delicje- tężejąca masa brzoskwiniowa- galaretka kawowa

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń