Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowiec z czarnymi jagodami na czekoladowym cieście

Jogurtowiec z czarnymi jagodami na czekoladowym cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 520 Ocena: 6945

Dodano:

Odsłon: 515

Ciasto czekoladowe z masą jogurtową i jagodami. Ciasto z kruszonką, wyszło pyszne.

Składniki

  • CIASTO CZEKOLADOWE:
  • -200 g. czekolady gorzkiej -200 g. masła -3/4 szklanki cukru
  • -5 jajek -300 g. mąki tortowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA JOGURTOWA:
  • -3 jogurty greckie po 400 g. -1 serek mascarpone-250 g.
  • -4 jajka -200 g. cukru -2 duże budynie toffi (na 3/4 l.)
  • OWOCE: -ok.1 l. czarnych jagód
  • KRUSZONKA Z KOKOSEM:
  • -200 g. masła -100 g. cukru brązowego można białego
  • -200 g. mąki -100 g. kokosu
  • DO OPRÓSZENIA: -cukier puder
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ciasto-Na parze rozpuścić masło z czekoladą i ostudzić do płynnego.Żółtka utrzeć z połową cukru potem czekoladą. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Ubić pianę z białek z solą i resztą cukru. Porcjami delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasta wyłożyć na blaszkę z zamkniętymi bokami, wyłożoną papierem do pieczenia 38x42.

  2. masa-Zmiksować jajka z cukrem, potem serkiem i jogurtami. Przesiać tam budynie i zmiksować. Wylać na surowe ciasto.

  3. owoce-Umyte, przebrane jagody i osuszone, rozsypać na masie.

  4. posypka-Zmiksować masło z cukrem, potem mąką i kokosem. Rozsypać po jagodach.

  5. Piec w nagrzanym piekarniku ok.1 godz.w 175 *C.

  6. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń