Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtowy placek"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2300
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 65
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 111
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2300
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 65
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 111
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Składniki
12 porcji, czas ok. 50 min; porcja – 210 kcal, cena 1,80 zł.
Krok pierwszy. Żelatynę wsyp do rondla, zalej 80 ml wody, odstaw na ok. 10 minut do namoczenia. Kremówkę ubij na sztywno razem z roztartym rdzeniem wanilii. Kilka łyżek odłóż do dekoracji.
Krok drugi. Do pozostałej kremówki wlej jogurt, dodaj cukier puder, starannie wymieszaj. Okrągłą formę (np. miskę) wyłóż folią spożywczą. Do miseczki wlej wino. Maczaj w nim biszkopty i układaj na dnie formy.
Krok trzeci . Owoce (np. jagody, truskawki, borówki) oczyść, rozdrobnij. Namoczoną żelatynę podgrzej. Mieszaj, aż się rozpuści. Połącz z masą śmietanową. Formę napełniaj masą oraz owocami (część odłóż).
Krok czwarty. Na wierzchu rozłóż pozostałe namoczone w winie biszkopty. Całość wstaw do lodówki na ok. 2 go dziny. Wyjmij z formy, usuń folię. Ozdób bombę resztą kremówki i odłożonymi owocami.Źródło: Świat kobiety