Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka z owocowym farszem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 189
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 455
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 189
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 455
Składniki
Kaczkę myję, osuszam. Odcinam skrzydła i szyję. Tuszę (także w środku) nacieram przyprawami. Cebule kroję w piórka i wkładam do kaczki.
Kaczkę zostawiam na noc w lodówce. Potem obieram jabłka, gruszkę i kroję je w cząstki. Mieszam ze śliwkami. Nadziewam kaczkę owocami. Spinam szpilkami.
Piekę ok. 2 godz. w brytfannie nasmarowanej oliwą, w temp. 180oC Od czasu do czasu polewam kaczkę wytopionym sosem.
Ok. 30 min przed końcem zapiekam bez przykrycia.
150 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 3,40 zł • Przepis na 6-8 porcji
Magdalena Kaczmarek z PoznaniaŹródło: Kobieta i życie