Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka z owocowym farszem"
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 97
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106930
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2070
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 97
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106930
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2070
Składniki
Kaczkę myję, osuszam. Odcinam skrzydła i szyję. Tuszę (także w środku) nacieram przyprawami. Cebule kroję w piórka i wkładam do kaczki.
Kaczkę zostawiam na noc w lodówce. Potem obieram jabłka, gruszkę i kroję je w cząstki. Mieszam ze śliwkami. Nadziewam kaczkę owocami. Spinam szpilkami.
Piekę ok. 2 godz. w brytfannie nasmarowanej oliwą, w temp. 180oC Od czasu do czasu polewam kaczkę wytopionym sosem.
Ok. 30 min przed końcem zapiekam bez przykrycia.
150 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 3,40 zł • Przepis na 6-8 porcji
Magdalena Kaczmarek z PoznaniaŹródło: Kobieta i życie