Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowa rolada z pomarańczami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka zmiksuj z 12 dag cukru i skrobią. Delikatnie wmieszaj pianę, kakao i łyżeczkę startej skórki pomarańczowej. Blachę wyłóż pergaminem, rozsmaruj ciasto. Piecz 12 min w 200 st.
Roladę przełóż na ściereczkę i zroluj. Twa róg utrzyj z resztą cukru, serkiem i kremówką. Po łową posmaruj rozwiniętą roladę. Pomarańcze sparz, 1 odłóż, resztę wyfiletuj. Kawałki miąższu rozłóż na masie, zwiń roladę. Ozdób resztą masy i owoców.
porcja – 170 kcal, cena 1,10 złŹródło: Świat kobiety