Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowy przekładaniec z owocami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 240
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 446
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 240
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 446
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Składniki
Owoce obierz, umyj i osusz. Mąkę przesiej z sodą i z solą. Masło rozpuść na małym ogniu. Wsyp cukier. Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Do mąki wlej kefir i przestudzone masło. Miksuj, aż dobrze się połączą. Odłóż 1/3 ciasta i wymieszaj je z rozpuszczoną czekoladą. Resztę wymieszaj z kakao. Foremkę nasmaruj tłuszczem i wysyp kaszką. Wlej ciemne ciasto.
Dużą łyżką wkładaj po kleksie białego ciasta, zachowując odstępy. Najlepiej robić to, gdy foremka stoi już na półce w piekarniku.
Wierzch posyp porzeczkami. Piecz przez 50 minut w 180°C. Podawaj ze świeżymi owocami.
Rozpuść 1/2 tabliczki czekolady, polej nią ciasto i posyp płatkami migdałów.Źródło: Naj