Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafior w panierce"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1341
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1341
Składniki
Kalafiora oczyścić i ugotować (nie rozgotować!) w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego. Ugotowany kalafior przelać zimną wodą i podzielić na różyczki.
Każdą część kalafiora panierować w roztrzepanych jajach (doprawionych solą i pieprzem) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać jako samodzielne danie z ziemniakami i zestawem surówek lub jako dodatek do dania głównego. Kalafiora panierowanego można również podać na ciepło lub zimno jako przekąskę.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień