Do góry

Desery Przepis na:

Kalafiorowy keks

Kalafiorowy keks

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Kalafiorowy keks"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalafior podziel na różyczki, oczyść. Włóż do osolonej wrzącej wody, gotuj kilka minut. Ostudź, podziel na kawałki.

  2. Kaszę mannę ugotuj na mleku. Ostudź. Ser pokrój na małe kawałki. Kalafior, kaszę mannę, żółtka i ser wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.

  3. Białka ubij ze szczyptą soli. Dodaj do masy kalafiorowej, delikatnie wymieszaj. Napełnij natłuszczoną keksówkę. Piecz 15-20 minut w temp. 170°C.

  4. Przepis przysłała Anna Złotkowska z Wrocławia.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń