Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalarepka z bazylią"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 187
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 158
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 97
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 187
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 158
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 97
Składniki
Cebulę, marchew, polędwicę i kapustę kroję, natkę i bazylię siekam. Kalarepki kroję, wydrążam. Miąższ kroję.
Do wrzątku z przyprawami wkładam łodyżki ziół oraz wydrążone kalarepki. Gotuję 10 min. Kalarepki wyjmuję, w tej samej wodzie gotuję 10 min plastry ziemniaków, odcedzam.
Na połowie masła smażę pokro jone warzywa do odparowania wody, podlewając połową śmietany. Doprawiam, dodaję zioła, wlewam resztę śmietany, chwilę smażę. Farszem napełniam kalarepki, przykrywam 1/4 plastra sera, 1/2 plastra ogonówki, kładę kawałek masła. W natłuszczonym naczyniu układam ziemniaki, na nich kala repki, wokół kalarepek pozostały farsz, przykrywam ogonówką. Piekę 20 min w 190oC.
50 min • Porcja 290 kcal • Przepis na 4 porcje
Tylko ok. 3 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie